I Alvens Ateljé skapar vi kläder och smycken och är återförsäljare för flera designer med en bredd sortiment av textilier, smycken, keramik, böcker, örtteer och tinkturer. Vi drivs av skaparglädje och gemenskap. Vi anordnar också utställningar och kurser. Varmt välkomna!

 

Utställningar

 

 

Kurser

Måla akvarell med konstnären Karin EE von Törne Haern

17-18 juni 2017, kl 9-16 (med en timme lunchpaus)
Plats: Alvens Ateljé, Ulva Kvarn, Uppsala

Kursen erbjuder övningar i komposition, färg och form
och genomgång av olika akvarelltekniker.
 
Inga förkunskaper krävs.
 
Plats: Alvens Ateljé Ulva Kvarn, Uppsala
 
Visst material ingår (penslar, svampar och färg finns att låna) och det finns även möjlighet att köpa material som behövs.
 
Avgift: 1900 :-
Betalning via Bankgiro: 5854-0907 eller Swish till 0709-423209.
 
Anmälan är bindande och görs på:
Kurser för din fritid - hitta din kurs här

ny-logga.jpg

eller
www.alvensatelje.se/kurser/

Begränsade platser och först till kvarn gäller.
För mera information kontakta
Karin von Törne Haern: karin.ee48@bredband.net
eller Aliona Meret på aliona.meret@alvensatelje.se 0709-423209.

 Skaparkvällar på Alvens Ateljé

Vi inspirerar varandra och skapar tillsammans:
Syjunta på tisdagar 16-19
Akvarellkväll på onsdagar 16-19
Kostnad för fika 50 kr

 


Andlig verkstad: Justera din inre frekvens
med Henrik Westberg

Plats: Alvens Ateljé, Ulva Kvarn

Datum: 7e maj

Tid: 9.30-15.30, möjlighet till personliga konsultationer fram till kl 17

Kostnad: 850 kr / dag
 
Anmälan: www.alvensatelje.se/kurser/ eller kurser@alvensatelje.se eller mobil: 0709423209


Ungefärligt dagsprogram 7e maj 2017
 
Kl 9.30-12.30
 
På förmiddagen börjar vi med att i guidad meditation besöka de delar av oss som vi kanske inte är så medvetna om i det dagliga livet. Vi besöker vårt högre själv, själ och översjäl och lyssnar till vad de har att säga.
 
Sedan fortsätter vi med att leta efter de delar i livet som vi vill förändra. Det kan handla om själva livssituationen. Det kan handla om frånvaro av vissa saker i livet, eller problem med ett kroppsligt organ, problem med vänner eller familj eller kärleksbekymmer t ex.
 
Med hjälp av guidad meditation får var och en gå in och titta på det som just nu känns som det mest viktiga att få bukt med i tillvaron. Vi ska titta på hur det problematiska låter, vilken frekvens det har. Det kanske har en melodi eller ett ljud eller oljud. När vi lyssnar på hur det låter finns där också mycket information att hämta. Informationen kan bl a. handla om minnen och känslor.
 
För den som inte kan eller vågar tolka den frekvens som har hittats, finns jag där och kan hjälpa till med att tolka frekvensen, oftast som en melodi. Jag kan också hjälpa till med att tolka informationen som frekvensen bär på. Redan förståelsen av vad melodin vill förmedla kan vara helande och ge insikter.
 
Kl 13 -15.30
 
På eftermiddagen fortsätter vi med att titta på hur vi skulle vilja att vårt liv såg ut. I guidad meditation kommer det att finnas tillfälle att gå in i den livssituation var och en skulle vilja ha och lyssna till den frekvens som finns där. Även i den här musiken kan mycket information hittas, som kan hjälpa och stödja en till att uppnå det man vill i livet just nu.
 
En viktig del av den andliga verkstan är att förstå hur kraftfull och mäktig man själv är, och därför är det också desto mer spännande om man själv också tolkar och uttrycker de frekvenser som kan hittas inom en under meditationerna. Samtidigt är det viktigt att inte känna något krav att prestera. Jag kommer därför att kunna tolka och uttrycka de frekvenser som vi letar efter. Jag kommer också att kunna ge min tolkning av den inneboende informationen i musiken.
 
Hur dagen utvecklas beror en hel del på deltagarna. Det som beskrivs ovan får ses som ett ramverk att förhålla sig till. Det kan också tillkomma några övningar. Förutom det som beskrivits ovan hoppas jag på mycket glädje och skoj under dagen.
 
Henrik Westberg
 
Om Henrik Westberg
 
Jag jobbade som operasångare i Stockholm på 90-talet, men glädjen försvann från sången och jag kände mig mer eller mindre tvingad att börja en inre resa för att förstå vart glädjen hade tagit vägen. Under resans gång har jag också hunnit med en socionomexamen, men framför allt ledde sökandet mig till en större förståelse för musikens kraft i form av helande och skapande frekvenser. Jag har tidigare hållit workshops i olika delar av Sverige, men även i andra delar av världen. Jag har också under flera år givit andliga konsultationer och healing via telefon.
 
Uttrycket Andlig Verkstad är menat att föra tankarna till praktisk träning i den egna förmågan att skapa sig en ny tillvaro, att kunna förändra det som man inte längre har lust att uppleva till något som är mer lustfyllt i livet. Vi är redan skapare av vår egen upplevelse av tillvaron utan att vi kanske tänker på det. Att praktiskt och medvetet börja jobba med att skapa vår tillvaro kan vara mödosamt, men också roligt.
 
Till att börja med kan det vara svårt att ta till sig att vi själva kan skapa våra liv som vi vill ha dem. Vi är så vana vid att känna oss som offer för omständigheter som vi inte kan göra något åt. Själva tanken att vi är maktlösa inför omständigheterna i livet har sin egen frekvens. Om vi byter till tanken att vi har makten över vårt eget liv så har den en annan frekvens och om vi fortsätter tänka och tro på den tanken byter vi också frekvens i kroppen.
 
När vi vibrerar på ett nytt sätt kan vi börja se nya möjligheter som inte var synliga för oss i den gamla frekvensen. Och det är det här som den Andliga Verkstan syftar till att skapa, nämligen nya insikter om vilka vi är, vad vi verkligen vill göra i livet och kraft och mod att genomföra de förändringarna.